Assoc. Prof. Pinthip Rumpagaporn
(ดร.พิณทิพย์ รัมภกาภรณ์)
Tel :
+66-2562-5020 Ext 5205
E-mail :
fagiptr@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Food Science),Purdue University
Ms.C. (Food Science), Kasetsart University
Research Areas :
Dietary Fiber
Rice Starch
Education
 

Ph.D. (Food Science),Purdue University

Ms.C. (Food Science), Kasetsart University

Research Areas
 

Dietary Fiber

Rice Starch

Current Researches
 
Special Research Units
 
Courses
 

052312 อาหารและโภชนาการ

052512 คาร์โบไฮเดรตในอาหาร

052313 หลักเคมีอาหาร

052314 หลักการวิเคราะห์อาหาร

052543 โภชนาการในวิทยาศาสตร์การอาหาร

Publications and Presentations
 

Pinthip Rumpagaporn, Amandeep Kaur, Osvaldo H. Campanella, John A. Patterson, and Bruce R. Hamaker. 2012. Heat and pH stability of alkali-extractable corn arabinoxylan and its xylanase-hydrolyzate and their viscosity behavior. J. Food Science. 77(1): H23-

Amandeep Kaur, Devin J. Rose, Pinthip Rumpagaporn, John A. Patterson and Bruce R. Hamaker. 2011. In vitro batch fecal fermentation comparison of gas and short-chain fatty acid production using “slowly fermentable” dietary fibers. J. Food Science 76(5): H

Bruce R. Hamaker, Devin J. Rose, Ali Keshavarzian, Pinthip Rumpagaporn and Osvaldo H. Campanella. 2010. Slowly Fermentable Soluble Dietary Fiber. US patent 0303953 A1.

Pinthip Rumpagaporn and Bruce R. Hamaker. Production of arabinoxylooligosaccharides from corn alkali-extractable arabinoxylan. (2010) AACC Annual Meeting, Savannah, GA, USA