Ph.D. Pattarin LEELAPHIWAT
ดร.ภัทรินทร์ ลีลาภิวัฒน์
Tel :
+66-2562-5049
E-mail :
fagiprl@ku.ac.th
Education :
ปร.ด. (เทคโนโลยีการบรรจุ) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
วท.ม. (เทคโนโลยีการบรรจุ) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Research Areas :
Packaging for Fresh Fruits and Vegetables
Food Packaging
Education
 

ปร.ด. (เทคโนโลยีการบรรจุ) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.ม. (เทคโนโลยีการบรรจุ) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ. (วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร) มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

   
Research Areas
 

Packaging for Fresh Fruits and Vegetables

Food Packaging

Permeability of Packaging Materials

   
Current Researches
 

Permeability of aroma compounds through packaging films

Packaging of agricultural products Modified atmosphere packaging

   
Special Research Units
 
   
Courses
 

01053321 Packaging Technology System (ระบบเทคโนโลยีการบรรจุ)

01053314 Laboratory in Materials Processing for Packaging (ปฏิบัติการทางการแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ)

01053313 Materials Processing for Packaging (การแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ)

   
Publications and Presentations
 

Leelaphiwat P., R.A. Auras, J.B. Harte, P.K.C. Ong and V. Chonhenchob. 2016. Effects of packaging materials on the aroma stability of Thai “tom yam” seasoning powder as determined by descriptive sensory analysis and gas chromatography-mass spectrometry. Journal of the Science of Food and Agriculture. DOI:10.1002/jsfa.7986.

Leelaphiwat P., R.A. Auras, J.B. Harte, P.K.C. Ong and V. Chonhenchob. 2016. Barrier properties of polymeric packaging materials to major aroma volatiles in herbs. Materials Science Forum. MATEC Web of Conferences 67:06100.

Leelaphiwat P., V. Chonhenchob, S.P. Singh, J. Kruenate, U. Wichai and P.K.C. Ong. 2012. Transport coefficients of eucalyptol through various polymeric films. Packaging Technology and Science. 25:161–172.