Associate Prof. Namfone Lumdubwong
รศ.ดร. น้ำฝน ลำดับวงศ์
Tel :
+66-2562-5098
E-mail :
namfone.l@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Food Science), Kansas State University
M.S. (Food Science), Kansas State University
Research Areas :
structure-function properties of starch and starch structure modifications for food and non-food applications
thermoplastic starch materials and packaging
Education
 

Ph.D. (Food Science), Kansas State University

M.S. (Food Science), Kansas State University

วท.บ. (วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

structure-function properties of starch and starch structure modifications for food and non-food applications

thermoplastic starch materials and packaging

   
Current Researches
 

Cereal and starch chemistry and technology

Utilization of starch for food and non-food products

Relationship between starch fine structure and functional properties

   
Special Research Units
 

Bio-Based and Sustainable Packaging Materials

   
Courses
 

การวิเคราะห์สมบัติของวัสดุชีวฐาน 01053583

วัสดุชีวฐานขั้นสูงทางการบรรจุ 01053681

การวิเคราะห์เชิงเคมี-ฟิสิกส์ของวัสดุ 01053315

ระเบียบวิธีวิจัยพื้นฐานทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053491

   
Publications and Presentations
 

Kowittaya, C., and Lumdubwong, N. 2014. Molecular weight, chain profile of rice amylopectin and starch pasting properties. Carbohydrate Polymers. 108:216-223.

Klomlab, S., and Lumdubwong, N. 2013. Effects of heat-moisture treatment on cassava starch and the production of thermoplastic starch materials. p. 436-440. Proceedings of the 39th Congress on Science and Technology of Thailand. October 21st-23rd, 2013. Bangkok, Thailand.

Khamthong, P. and Lumdubwong, N. 2012. Effects of heat-moisture treatment on normal and waxy rice floursand production of thermoplastic flour materials. Carbohydrate Polymers 90:340-347.

Kowittaya, C., and Lumdubwong, N. 2011. Investigation of molecular structure of starch from different botanical origins. p. 169-173. Starch Update 2011 The 6th International Conference on Starch Technology. February 13th-14th, 2011. Bangkok, Thailand.

Tatongjai, J., and Lumdubwong, N. 2010. Physicochemical properties and textile utilization of low- and moderate-substituted carboxymethyl rice starches with various amylose content. Carbohydrate Polymers 81:377-384.

การวิเคราะห์แป้งและแป้งดัดแปร: องค์ประกอบทางเคมี ลักษณะเฉพาะ และ สมบัติเชิงหน้าที่ ISBN : 978-616-361-829-0 พิมพ์ครั้งที่ 1: กรกฎาคม 2557