Associate Prof. Panuwat Suppakul
รศ.ดร. ภาณุวัฒน์ สรรพกุล
Tel :
+66-2562-5058
E-mail :
panuwat.s@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Packaging Technology), Victoria University
M.Sc.Tech (Engineering Materials), The University of New South Wales
Research Areas :
Active and Intelligent Packaging
Edible Films and Coatings
Education
 

Ph.D. (Packaging Technology), Victoria University

M.Sc.Tech (Engineering Materials), The University of New South Wales

วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

Active and Intelligent Packaging

Edible Films and Coatings

   
Current Researches
 

Active packaging technology with an emphasis on controlled and released packaging

Intelligent packaging technology with an emphasis on diagnostic packaging

Modified atmosphere packaging

Edible coating and film

Characterization of packaging materials

Mass transfer parameters and applications in shelf-life of food products

   
Special Research Units
 

Advanced Polymer Composite and Smart Packaging Materials

   
Courses
 

การแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ 01053313

ปฏิบัติการการแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ 01053314

เทคโนโลยีการบรรจุแบบแอคตีฟและอินเทลลิเจนท์ 01053527

การวิเคราะห์วัสดุบรรจุด้วยเครื่องมือ 01053542

ระเบียบวิธีวิจัยทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053591

จลนพลศาสตร์ของวัสดุพอลิเมอร์ทางการบรรจุ 01053611

ระเบียบวิธีวิจัยขั้นสูงทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053691

เรื่องเฉพาะทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053496

ระบบการบรรจุเชิงวิเคราะห์ 01053631

   
Publications and Presentations
 

Rukchon C, Nopwinyuwong A, Trevanich S, Jinkarn T and Suppakul P. 2014. Development of a

Nopwinyuwong A, Kitaoka T, Boonsupthip W, Pechyen C and Suppakul P. 2014. Effect of

Suppakul P, Sonneveld K, Bigger SW and Miltz J. 2011. Diffusion of linalool and methylchavicol

Nopwinyuwong A, Boonsupthip W, Pechyen C and Suppakul P. 2013. Formation of

Suppakul P, Sonneveld K, Bigger SW and Miltz J. 2011. Loss of additives from antimicrobial films

Suppakul P, Chalernsook B, Ratisuthawat B, Prapasitthi S and Munchukangwan K. 2013.

Sanla-Ead N, Jangchud A, Chonhenchob V and Suppakul P. 2012. Antimicrobial activity of

Sonkaew P, Sane A and Suppakul P. 2012. Antioxidant activities of curcumin and ascorbyl

Phoopuritham P, Thongngam M, Yoksan R and Suppakul P. 2012. Antioxidant properties of

Wanihsuksombat C, Hongtrakul V and Suppakul P. 2010. Development and characterization of a

Kulchan R, Boonsupthip W and Suppakul P. 2010. Shelf life prediction of packaged cassava-

Nopwinyuwong A, Trevanich S and Suppakul P. 2010. Development of a novel colorimetric

Suppakul P, Jutakorn K and Bangchokedee Y. 2010. Efficacy of cellulose-based coating on

Suppakul P. 2015. Cinnamaldehyde and eugenol: use in antimicrobial packaging. In Velazquez

Suppakul P. 2015. Bioactive agents and polymers. In Kontominas M-G (Ed.): Bioactive Packaging

Suppakul P. 2015. Active and intelligent packaging for fresh produce. In Hui YH, Ghazala

Suppakul P. 2014. Active and intelligent packaging. pp. 393-427. In Thomas S, Kalarikkal

Suppakul P. 2012. Alternative technique of antimicrobial activity of lipophilic antimicrobial

Suppakul P. 2012. Report writing and Research publication and utilization. pp. 13-1-13-51. In

Suppakul P. 2012. Intelligent packaging. pp. 837-860. Part VII. Trends in Frozen Food Packaging.

Suppakul P. 2011. Natural extracts in plastic packaging. pp. 421-459. Part IV. Active, Bioactive

Sukatta U, Haruthaithanasan V, Dilokkunanant W, Chantarapanont W and Suppakul P. 2013.

Miltz J, Bigger SW, Sonneveld C and Suppakul P. 2011. Antimicrobial Packaging Material.