Education | |
Ph.D. (Packaging Technology), Victoria University, Australia M.Sc.Tech (Engineering Materials), The University of New South Wales, Australia วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร), มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, ประเทศไทย วท.บ. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร), มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, ประเทศไทย |
|
Research Areas | |
Polymeric packaging materials Active and intelligent packaging Edible films and coatings Smart packaging |
|
Current Researches | |
Active packaging technology with an emphasis on controlled and released packaging Intelligent packaging technology with an emphasis on diagnostic packaging Modified atmosphere packaging Edible coating and film Characterization of packaging materials Mass transfer parameters and applications in shelf-life of food products |
|
Special Research Units | |
Advanced Polymer Composite and Smart Packaging Materials |
|
Courses | |
การแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ 01053313 ปฏิบัติการการแปรรูปวัสดุสำหรับการบรรจุ 01053314 เทคโนโลยีการบรรจุแบบแอคตีฟและอินเทลลิเจนท์ 01053527 การวิเคราะห์วัสดุบรรจุด้วยเครื่องมือ 01053542 ระเบียบวิธีวิจัยทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053591 จลนพลศาสตร์ของวัสดุพอลิเมอร์ทางการบรรจุ 01053611 ระเบียบวิธีวิจัยขั้นสูงทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053691 เรื่องเฉพาะทางเทคโนโลยีการบรรจุ 01053496 ระบบการบรรจุเชิงวิเคราะห์ 01053631 |
|
Publications and Presentations | |
Rukchon C, Nopwinyuwong A, Trevanich S, Jinkarn T and Suppakul P. 2014. Development of a Nopwinyuwong A, Kitaoka T, Boonsupthip W, Pechyen C and Suppakul P. 2014. Effect of Suppakul P, Sonneveld K, Bigger SW and Miltz J. 2011. Diffusion of linalool and methylchavicol Nopwinyuwong A, Boonsupthip W, Pechyen C and Suppakul P. 2013. Formation of Suppakul P, Sonneveld K, Bigger SW and Miltz J. 2011. Loss of additives from antimicrobial films Suppakul P, Chalernsook B, Ratisuthawat B, Prapasitthi S and Munchukangwan K. 2013. Sanla-Ead N, Jangchud A, Chonhenchob V and Suppakul P. 2012. Antimicrobial activity of Sonkaew P, Sane A and Suppakul P. 2012. Antioxidant activities of curcumin and ascorbyl Phoopuritham P, Thongngam M, Yoksan R and Suppakul P. 2012. Antioxidant properties of Wanihsuksombat C, Hongtrakul V and Suppakul P. 2010. Development and characterization of a Kulchan R, Boonsupthip W and Suppakul P. 2010. Shelf life prediction of packaged cassava- Nopwinyuwong A, Trevanich S and Suppakul P. 2010. Development of a novel colorimetric Suppakul P, Jutakorn K and Bangchokedee Y. 2010. Efficacy of cellulose-based coating on Suppakul P. 2015. Cinnamaldehyde and eugenol: use in antimicrobial packaging. In Velazquez Suppakul P. 2015. Bioactive agents and polymers. In Kontominas M-G (Ed.): Bioactive Packaging Suppakul P. 2015. Active and intelligent packaging for fresh produce. In Hui YH, Ghazala Suppakul P. 2014. Active and intelligent packaging. pp. 393-427. In Thomas S, Kalarikkal Suppakul P. 2012. Alternative technique of antimicrobial activity of lipophilic antimicrobial Suppakul P. 2012. Report writing and Research publication and utilization. pp. 13-1-13-51. In Suppakul P. 2012. Intelligent packaging. pp. 837-860. Part VII. Trends in Frozen Food Packaging. Suppakul P. 2011. Natural extracts in plastic packaging. pp. 421-459. Part IV. Active, Bioactive Sukatta U, Haruthaithanasan V, Dilokkunanant W, Chantarapanont W and Suppakul P. 2013. Miltz J, Bigger SW, Sonneveld C and Suppakul P. 2011. Antimicrobial Packaging Material. |