Assoc.Prof. Anuvat Jangchud
รศ.ดร. อนุวัตร แจ้งชัด
Tel :
+66-2562-5016
E-mail :
anuvat.j@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Food Science and Technology), University of Georgia
วท.ม.(พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Research Areas :
Statistical techniques and experimental design in product development
Development and characterization of edible film and coating
Education
 

Ph.D. (Food Science and Technology), University of Georgia

วท.ม.(พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ.(พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

ประกาศนียบัตร (การจัดการและการวิเคราะห์ข้อมูลด้วยไมโครคอมพิวเตอร์) สถาบันบัณฑิตพัฒนบริหารศาสตร์

   
Research Areas
 

Statistical techniques and experimental design in product development

Development and characterization of edible film and coating

Development of fruit leather/vegetable leather

Modelling in product development

Prolonging shelf life of fruits

   
Current Researches
 

Development of herb, fruit and vegetable leather product

Development of emulsion coating from chitosan and rice wax for agriculture product

Study on optimal new product development system for small and medium enterprise

   
Special Research Units
 

PIRUN : Product Innovation Research Unit

   
Courses
 

054352 ปฏิบัติการหลักการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

054355 สถิติสำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์

054452 ปฏิบัติการเทคนิคสำหรับงานพัฒนาผลิตภัณฑ์

054511 การพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

054572 สถิติประยุกต์สำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์ I

054651 การพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตรขั้นสูง

   
Publications and Presentations
 

Jangchud, K., A. Jangchud and S. Sringam. 2002. The retailer’s attitude survey on the shelf life of food products. Kasetsart J. (Soc. Sci.) 23 (1) : 44-53.

Sangaroon, V., K. Jangchud, P. Boonyasirikool and A. Jangchud. 2003. Development of snack from rice and banana using extrusion process, pp. 223-231. In The 5th Agro-Industrial Conference, May 30-31, 2003. BITEC, Bangkok, Thailand. (in Thai)

Anukulwattana, K., K. Jangchud and A. Jangchud. 2004. Relationship of chemicals and packaging on the quality of fresh-cut mangoes, pp. 496-504. In Kasertsart Proceeding of the 42nd Kasetsart University Annual Conference, Febuary 3-6, 2004. Kasetsart University, Bangkok, Thailand. (in Thai)

Usatit, S., K. Jangchud, A. Jangchud, and P. Boonyasirikul. 2005. The Study of Effects of Khaw Kaw Dok Mali 105, Sweet Potato and Fish Powder on Qualities of Extruded Snack. The Proceedings of 43rd Kasetsart University Annual Conference. Feb 1-4, 2005. Kasetsart University. Bangkok. Thailand. (in Thai)

Jangchud, K., A. Jangchud, and P. Boonyasirikul. 2005. Development of snack bar from brown rice and dried fruits. The Proceedings of 43rd Kasetsart University Annual Conference. Feb 1-4, 2005. Kasetsart University. Bangkok. Thailand. (in Thai)