Education | |
Ph.D.(Food Science and Technology), University of Georgia M.S.(Food Science and Technology), University of Georgia วท.บ. (เกียรตินิยม) (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ |
|
Research Areas | |
Food microbiology Food safety Food sanitation (GMP & HACCP) Traditional fermented food product development |
|
Current Researches | |
Development of Antibacterial Hand Wash Detergent with Mixture of Turmeric, Cinnamon, Clove and Sweet Basil Essential Oil Development of vegetable washing liquid product using clove oil to reduce bacteria on fresh cut produce Survival and Growth of E. coli O157:H7 in Nham, and Effectiveness of Thermal Inactivation Development of Kimchi Paste for Thai Consumers Development of Anti-bacteria Hand Cleansing Gel by Using Turmeric Extract |
|
Special Research Units | |
PD-FIP : Product Development with Food Ingredients and Process |
|
Courses | |
01054243 การวัดค่าปัจจัยคุณภาพทางชีวภาพ 01054244 ปฏิบัติการวัดค่าปัจจัยคุณภาพทางชีวภาพ 01054464 จุลชีววิทยาสำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์ 01054459 โครงงานพัฒนาผลิตภัณฑ์ 01054492 ทักษะและจรรยาบรรณสำหรับวิชาชีพวิจัยและพัฒนาผลิตภัณฑ์ 01054544 การวัดค่าโดยใช้เครื่องมือเพื่อการพัฒนาผลิตภัณฑ์ 01054652 ส่วนผสมในการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร |
|
Publications and Presentations | |
Porndarun Junlakun, Vichai Haruthaithanasan, Penkwan Chompreeda, Walairut Chantarapanont, "Study of Physico-Chemical Properties of Hom Mali Brown Rice Flour Extract Powder and Optimum Concentration in Aspergillus niger Culture Media", Kasetsart Journal (Natural Science) 44 (2) (2010) 262-270 Walairut Chantarapanont, Sunee Nitisinprasert, "Survival of Shiga toxin-producing E. coli (O157:H7 and non O157:H7) and Effectiveness of microwaving in Nham", Securing Global Food Safety in 14th Australian Food Microbiology Conference and 2nd IAFP Asia Pacific Symposium on Food Safety (2011) Walairut Chantarapanont, Sunee Nitisinprasert, Joseph F. Frank, "Survival of Shiga Toxin-producing Escherichia coli (O157:H7 and Non-O157:H7) and Effectiveness of Thermal Inactivation by Microwaves in Nham (Thai Fermented Sausage)", Kasetsart Journal (Natural Science) 46 (6) (2012) 966-977 Suttida Sonthisawate, Walairut Chantarapanont, "Study of optimum ratio of Khaomak yogurt ice cream", The 2nd International Conference on Food and Applied Bioscience (2014) Walairut Chantarapanont, "Gamma-Aminobutyric Acid Production in Fermented Soybean", The 1st International Symposium on Microbial Technology for Food and Energy Security (2013) |