Asst.Prof.Thepkunya Harnsilawat
ผศ.ดร. เทพกัญญา หาญศีลวัต
Tel :
+66-2562-5004 ext. 5044
E-mail :
thepkunya.h@ku.ac.th
Education :
ปร.ด. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสหากรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Research Areas :
Emulsion based product development
Emulsion based delivery system
Education
 

ปร.ด. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสหากรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ. (วิศวกรรมแปรรูปอาหาร) สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง

   
Research Areas
 

Emulsion based product development

Emulsion based delivery system

Encapsulation of bioactive ingredients

   
Current Researches
 

Development of beverage product

Product development from coconut (e.g. coconut milk product, skin care product from coconut oil)

   
Special Research Units
 

Product Innovation Research Unit (PIRUN)

   
Courses
 

01054112 ปฏิบัติการอุตสาหกรรมเกษตรเบื้องต้น

01054241 มาตรฐานและข้อกำหนดผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

   
Publications and Presentations
 

Tepsongkroh, B., T. Harnsilawat, P. Maisuthisakul and W. Chantrapornchai. 2015. Influence of polyglycerol polyricinoleate and biopolymers on physical properties and encapsulation efficiency of water-in-oil-in-water emulsions containing mango seed kernel extract. Journal of Dispersion Science and Technology. In Press.

Maisuthisakul, P., T. Wanthong and T. Harnsilawat. 2013. Tamarind kernel powder, gum arabic and maltodextrin as a novel combination for encapsulating agents of phenolic antioxidants. International Food Research Journal. 20(2): 645-652.

Charoen R., Jangchud A., Jangchud K., Harnsilawat T., Decker E.A. and McClements D.J. 2012. Influence of interfacial composition on oxidative stability of oil-in-water emulsions stabilized by biopolymer emulsifiers. Food Chemistry. 131(4):1340-1346.

Tepsongkroh, B., Harnsilawat, T., Maisuthisakul, P. and Chantrapornchai, W. 2013. Influence of gelatin and NaCl on physical properties and encapsulation efficiency of multiple emulsion containing mango seed kernel extract. Presented at 13th ASEAN Food Conference on September 9-11, 2013, Singapore.

Sedtha, S., Harnsilawat, T. and Jangchud, A. 2013. Pasting properties of tapioca starch and carrageenan mixtures in corn milk dessert. Presented at 13th ASEAN Food Conference on September 9-11, 2013, Singapore.