Assoc.Prof. Hathairat Rimkeeree (Head of Department)
รศ.ดร. หทัยรัตน์ ริมคีรี (หัวหน้าภาควิชาฯ)
Tel :
+66-2562-5015
E-mail :
hathairat.u@ku.ac.th
Education :
Ph.D.(Product Development), Massey University
M.Tech. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (Product Development), Massey University
Research Areas :
Consumer product development
Non–food product development
Education
 

Ph.D.(Product Development), Massey University

M.Tech. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (Product Development), Massey University

วท.บ. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

Consumer product development

Non–food product development

Cosmetic product development

Consumer research for agro-Industrial product development

   
Current Researches
 

Development of Cosmetic Products from Natural Raw Materials

Use of Herbal Extract as Antimicrobial in Personal Care Products

Use of Herbal Essential Oil as Antimicrobial in IMF Products

   
Special Research Units
 

หน่วยวิจัยนวัตกรรมผลิตภัณฑ์

หน่วยวิจัยทางประสาทสัมผัสและผู้บริโภคแห่งมหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Courses
 

01054511 เทคโนโลยีการพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054551 การพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

01054462 การวิจัยผู้บริโภคในการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

01054458 การวิจัยและพัฒนาในอุตสาหกรรมเกษตร

01054451 เทคนิคสำหรับงานพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054351 หลักการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

   
Publications and Presentations
 

Varaporn Wittayaporn, Penkwan Chompreeda, Vichai Haruthaithanasan and Hathairat Rimkeeree. 2010. Preference Mapping of Thai Consumers for Commercial Green Tea with Roasted Brown Rice. Kasetsart Journal (Natural Science) 44 (4): 652-663

Koolawadee Silpradit, Hathairat Rimkeeree, Sukuntaros Tadakittasarn, Supanida Winitchai and Vichai Haruthaithanasan. 2010. Optimization of Rice Bran Protein Hydrolysate Production Using Alcalase. Asian Journal of Food and Agro-Industry. 3 (2): 221-231.

Varaporn Wittayaporn, Penkwan Chompreeda, Vichai Haruthaithanasan and Hathairat Rimkeeree. 2010. Aroma and flavor characteristics of green tea combined with roasted brown rice: correlating data from a descriptive trained panel and an electronic nose. IFT Meeting.

Veeraporn Kritsanakriangkrai Penkwan Chompreeda and Hathairat Rimkeeree. 2009. Preference mapping of commercial green tea with roasted brown rice for Thai consumers. Summer Program In Sensory Evaluation 2009 (SPISE 2009) : “Food Consumer Insights in Asia Current Issues & Future”. August 7-9, 2009, HoChiMinh City, Vietnam.

Koolawadee Silpradit Hathairat Rimkeeree Supanida Winitchai Vichai Haruthaithanasan. 2009. Optimization of Rice Bran Protein Hydrolysate Production Using Alcalase. Food Innovation Asia Conference 2009: Value Creation Through Innovation in Food Technology. 18-19 August 2009.