19 มิ.ย. 2556
Packaging and Materials Technology (PKMT) hosts The 8th Meeting of ISO/TC 122/WG 9 Accessible design for packaging on March 1-2, 2012

The meeting of ISO/TC 122/WG 9 in Bangkok was aimed to have more discussion on a draft of ISO standard about "Packaging - Accessible Design - Ease of Opening". The Convenor of ISO/TC 122/WG 9 (Accessible Design for Packaging) is Prof. Dr. Ken Sagawa from Japan Women's University and the secretary of the working group is Ms. Nahoko Ishizaki from International Business Department, Japan Packaging Institute.

Asst.Prof. Dr. Tunyarut Jinkarn and Assoc. Prof. Dr. Ngamtip Poovarodom form the Department of Packaging and Materials Technology, Faculty of Agro-Industry, Kasetsart University were nominated by Thai Industrial Standards Institute (TISI) to participate as Thai experts.

Other WG 9 experts and meeting attendants including Dieter Moessner, DIN, and Germany; Tsurusaburo Okamura and Benchawan Channarong, Crown Seal Public Company Limited; Kazuya Sakai, Japan Packaging Institute; Prajak Ruttanasirimaneevate, TISI, Thai Industrial Standards Institute ; Chana Yiangkamolsing, Thai Packaging Association; Krittika Tanprasert, King Mongkut's University of Technology Thonburi ; Supoj Pratheepthintong , Thai Packaging Centre ; Alaster Yoxall, Sheffield Hallam University, UK; Albert Lim, Packaging Council of Singapore; and Stina Wallström, Swedish Standards Institute (SIS), Sweden.

The meeting went well with big progress on the drafted ISO standard and next meeting is scheduled to be in Berlin, Germany.