Asst.Kriskamol Na Jom
(ผศ.ดร. กฤษกมล ณ จอม)
Tel :
+66-2562-5020 Ext. 5219
E-mail :
kriskamol.n@ku.ac.th
Education :
วท.บ. (วิทยาศาสตร์ทั่วไป) (เกียรตินิยมอันดับ 1) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Dr.rer.nat. (Food Technology), Technical University of Munich (TUM)
Research Areas :
Food Chemical Safety, Metabolomics for Food Quality and Safety
Education
 

วท.บ. (วิทยาศาสตร์ทั่วไป) (เกียรตินิยมอันดับ 1) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

Dr.rer.nat. (Food Technology), Technical University of Munich (TUM)

วท.ม. (เทคโนโลยีชีวภาพ) (นานาชาติ) มหาวิทยาลัยมหิดล

Research Areas
 

Food Chemical Safety, Metabolomics for Food Quality and Safety

Current Researches
 

- Metabolite profiling of plant derived foods

- Determination and identification of toxic compound formation in processing food Metabolomics for Food Quality and Safety

- Investigation of chemical contamination in food

Food Chemical Safety

Special Research Units
 
Courses
 

01052523 การวิเคราะห์อาหาร

01052691 ระเบียบวิธีวิจัยขั้นสูงทางวิทยาศาสตร์การอาหาร

Publications and Presentations
 

Kriskamol Na Jom, Thomas Frank and Karl-Heinz Engel. 2012. Impact factors on the metabolite profiles of sprouting mung beans (Vigna radiata). Analytical and Bioanalytical Chemistry (submitted).

Kriskamol Na Jom, Thomas Frank and Karl-Heinz Engel. 2011. A metabolite profiling approach to follow the sprouting process of mung beans (Vigna radiata). Metabolomics 7 (1): 102-117.

Kriskamol Na Jom, Pimon Jamnong and Sittiwat Lertsiri. 2008. Investigation of acrylamide in curries made from coconut milk. Food and Chemical Toxicology 46 (1): 119-124.